Sajtóközlemény 2015.10.31.

 

2015.10.31.

 

Sajtóközlemény

A KERTÉSZ Családi napközi FEJLESZTÉSI TERVE EGER KÖZPONTJÁBAN

 

A DokiPed Egészségügyi, Oktatási Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. az Új Széchenyi Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „A Fészek Családi napközi fejlesztési terve” című pályázati felhívás keretében 35,00 millió Ft támogatást nyert. A projekt az Európai Unió és az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósult meg.

 

A nők foglalkoztatására a gyermekvállalásnak jelentős hatása van. A kisgyermeket vállaló nők sajnos gyakran kényszerülnek választani a karrierjük vagy a gyermeknevelés közül, amely az esetek túlnyomó részében akár hosszú évekre szóló döntést vonhat maga után. A munka és a család összeegyeztetését, a kisgyermekes családok választási lehetőségeit nagyban korlátozza, így ezáltal a gyermekvállalási hajlandóságra is kedvezőtlen hatással bír, hogy a jelenleg meglévő, megfelelő minőségű gyermekgondozási szolgáltatásokhoz való hozzáférés korlátolt létszámmal áll a családok rendelkezésére. Ennélfogva egyre nagyobb az igény a családi napközik által nyújtott szolgáltatásokra, hiszen a városokban a gyermekintézmények túlzsúfoltak, a kistelepüléseken pedig nincs vagy kevés a lehetőség bölcsődei szolgáltatás igénybevételére. Ezt a fejlesztést az Európai Unió és az Európai Szociális Alap finanszírozásával valósult meg.

 

„A Kertész Családi napközi fejlesztési terve” című projekt keretében megvalósított fejlesztést követően családi napközink Eger város központjában, de mégis csendes, zöldövezeti részen található. Ide várjuk szeretettel a gyerekeket a 20 hetes kortól egészen a három évesig.

 

 

 

További információ elérhető az alábbi címeken:

www.csanaeger.hu